Blaž Curić doveden je na sud u Osijeku (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Blaž Curić doveden je na sud u Osijeku (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Županijski sud u Osijeku produljio je za daljnja dva mjeseca istražni zatvor Franji Vargi i Blažu Curiću, koje se tereti za aferu SMS.


Vargi, koji je uhićen 20. rujna u Belišću zbog sumnje da je za Zdravka Mamića krivotvorio famoznu SMS prepisku između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog osječkog suca, u petak je istjecao ranije određeni jednomjesečni istražni zatvor, piše Jutarnji list.

Vezani članci Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Kuščević o aferi SMS: "Raduje me što se ne spominje ime Milijana Brkića" Milijan Brkić (Foto: Arhiva/Patrik Macek/PIXSELL) Milijan Brkić oglasio se o aferi SMS: "Na žalost mnogih dušebrižnika, nisam spomenut u optužnici"

Prema prijedlogu USKOK-a nadležni Županijsku sud u Osijeku u petak je obojici produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te da ne bi utjecali na svjedoke tijekom istrage.

Jedan od važnijih svjedoka kojega bi USKOK trebao ispitati tijekom istrage je potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.