Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nebo nije štedjelo Hrvatsku

Ćudljivo svibanjsko vrijeme: Izmjena vrućine i pljuskova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ćudljivo vrijeme u cijeloj Hrvatskoj - izmjenjivale su se vrućina i sparina, kiša i grmljavina.

Nebo nije štedjelo Hrvatsku. Sparina je nad metropolom 'navukla' kišne oblake, a popodnevnu tišinu 'razbile' su munje. Nagla promjena vremena teško je pala kroničnim bolesnicima. 

Pročitajte i ovo Vrijeme 5. svibnja Vremenska prognoza Početak tjedna donosi žuti meteoalarm za dio Hrvatske: Slijedi nova promjena Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati?

Glavobolja i visok tlak mnogima je pokvarila ugođaj ljeta u svibnju. Da je kuna za svaki 'celzijevac', tamburaši bi ih zaradili 28, toliko je stupnjeva 'pržilo' osječki asfalt. Idealno za vožnju biciklom, a vući osječku kočiju na plus 28 ni konjima nije bilo lako.

>> Za vikend nas očekuje ljetnih 27 stupnjeva, ali i pljuskovi

'Isto kao i kod ljudi, ovisi od konja do koja, baš kao i od osobe i do osobe', rekao je Adam Mihaljević. Sparina je omamila i Istrane, a pulsko ljeto u svibnju iznenadilo je turiste. Vruć splitski dan lakše se podnosio u moru i pokraj njega. Uz visok zaštitni faktor sunce nije imalo šanse.

Sunce, međutim, nije tako bezopasno. Liječnici podsjećaju na osnovnu zaštitu. 'Izlagati se suncu treba samo do deset sati prijepodne i od 17 sati popodne', rekao je dermatovenerolog dr. Zoran Suvaljko. No, povrtnjak ne pita za jačinu sunčevih zraka. Svibanjsko ćudljivo vrijeme mnogi će dugo pamtiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene