Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplo vrijeme

Za vikend nas očekuje ljetnih 27 stupnjeva, ali i pljuskovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog vikenda očekuje nas pravo ljetno vrijeme, no, bit će i kiše s grmljavinom.

Jutro će za vikend biti sunčano ili većinom sunčano, u kopnenom području uz temperaturu od 15-ak stupnjeva, a na moru moguće i uz koji stupanj više. Vjetar slab, samo u Dalmaciji do umjeren zapadni i sjevrozapadni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti su uz umjerenu naoblaku, ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Ali bit će i sunca, uz barem 25, a moguće i 27 stupnjeva.

>> Na Biokovu nula Celzijevih stupnjeva

Malo više oblaka poslijepodne može biti i u gorskoj Hrvatskoj, isto tako i kakvog pljuska, dok će na moru ipak većinom prevladavati vedro. Vjetar slab, a temperatura od 21 u gorju do 26 ili 27 stupnjeva na moru.

I Dalmaciju također sutra očekuje pretežno sunčano vrijeme. Nešto nestabilnije bit će u zaleđu, puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a u najtoplijem dijelu dana mjerit će se i 27 stupnjeva. U moru je većinom 17 do 20.

Čuvajte se sunca, UV indeks je visok

Idućih dana vrijeme će biti promjenjivo i nestabilno, uz sunčana razdoblja, ali i češću pojavu grmljavinskih pljuskova. Nastavit će se toplo. Slično i na Jadranu, možda i malo sunčanije. Šanse za kakav pljusak manje su nego na kontinentu, no ipak postoje. I na moru će za vikend, naravno, biti toplo.

Dakle, idućih dana ipak malo nestabilnije vrijeme, no neka vas to ne obeshrabri. Koja kap kiše ne može vam ništa, ali zato sunce može. UV indeks je visok, pripazite.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene