Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čučić oteo djecu, traži ga policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je sisačkome Općinskom sudu optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina Ljubomira Čučića (1955.) zbog kažnjivog djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe iz članka 210. stavak 1. Kaznenog zakona.

Objavljeno je to u petak na internetskim stranicama
Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka ga godinu dana zatvora Ljubomir Čučić izručen Hrvatskoj Slika nije dostupna Pao diplomat Ljubomir Čučić uhićen u Njemačkoj, čeka se izručenje

Optužnim aktom Čučića se tereti da je 2. kolovoza 2007. napustio mjesto prebivališta i s dvije malodobne kćeri otišao u nepoznatom smjeru kako bi onemogućio povratak djece majci kojoj su djeca, pravomoćnom presudom o rastavi braka, povjerena na čuvanje i odgoj.

Bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji i bivši glavni tajnik Europskog pokreta Ljubomir Čučić prošle je godine na Općinskome sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Čučić je proglašen krivim jer je od ožujka 2001. do svibnja 2003. u Zagrebu i Bruxellesu svakodnevno napadao, vrijeđao, nasrtao na suprugu Megali Boers i tukao je, čak i u trudnoći, zbog čega je ona nekoliko puta tražila liječničku pomoć i policijsku zaštitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene