Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni hidrometeorološki zavod za subotu je objavio crveno upozorenje za područje Riječke regije, Kvarnera i Kvarnerića zbog jake bure.


Zbog orkanske bure koja bi podno Velebita mogla imati udare između 120 i 165 kilometara na sat, Državni hidrometeorološki zavod za subotu je objavio crveni alarm za Kvarner.

Savjetuje se poduzimanje mjera za samozaštitu. 

"Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom", navodi DHMZ za Riječku regiju.

Za područje Kvarnera i Kvarnerića vrijeme je ocijenjeno vrlo opasnim i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Slika nije dostupna VIDEO Drama na moru: Pogledajte kako se trajekt bori s orkanskom burom

Spašavanje na moru - 2 VIDEO U intervencijama na moru za vikend spašeno deset ljudi: ''Teško je disao i bio je sav zamotan''

"Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", savjetuje DHMZ.

Za splitsko i dubrovačko područje za subotu je zbog jakog vjetra upaljen narančasti meteoalarm.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju