Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNAŽNI UDARI

Za subotu zbog jake bure oglašen crveni meteoalarm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni hidrometeorološki zavod za subotu je objavio crveno upozorenje za područje Riječke regije, Kvarnera i Kvarnerića zbog jake bure.

Zbog orkanske bure koja bi podno Velebita mogla imati udare između 120 i 165 kilometara na sat, Državni hidrometeorološki zavod za subotu je objavio crveni alarm za Kvarner.

Savjetuje se poduzimanje mjera za samozaštitu. 

"Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom", navodi DHMZ za Riječku regiju.

Za područje Kvarnera i Kvarnerića vrijeme je ocijenjeno vrlo opasnim i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz babljeg lita u jesen VIDEO Drama na moru: Pogledajte kako se trajekt bori s orkanskom burom

Pročitajte i ovo Spašavanje na moru - 2 Bura i kiša VIDEO U intervencijama na moru za vikend spašeno deset ljudi: ''Teško je disao i bio je sav zamotan''

"Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", savjetuje DHMZ.

Za splitsko i dubrovačko područje za subotu je zbog jakog vjetra upaljen narančasti meteoalarm.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene