Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno vrijeme

VIDEO Pogledajte video bure u dalmatinskom mjestu! DHMZ: Očekuju se udari do 150 km/h

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog jakog vjetra od jutra su za promet zatvorene neke prometnice. Subota će, javlja DHMZ, biti vjetrovita, a u Gorskom kotaru i Lici lokalno će biti susnježice i snijega.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila u subotu ujutro su bili zatvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta Gračac - Zaton Obrovački (DC27). Kako javlja HAK, situacija je u nastavku dana ipak nešto povoljnija, pa su za sve skupine vozila otvoreni autocesta A1 Zagreb - Split - Karamatići (između tunela Sveti Rok i čvora Rovanjska vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog olujnog vjetra) te Krčki i Paški most.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te čvorova Zaton Doli i Prapratno, državna cesta Karin - Zaton Obrovački - Gračac (DC27), državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački (DC54), most dr. Franja Tuđmana kod Dubrovnika.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila).

Na državnoj cesti Borje - Klapavice (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pročitajte i ovo Ilustracija zbog nedopuštene supstancije Oprez! Povlači se popularan dodatak prehrani, nemojte ga konzumirati

Pročitajte i ovo Ilustracija Božićna drvca Počela je prodaja jednog od simbola Božića: Cijene su nekima odmjerene, drugi imaju taktiku kako proći jeftinije

Prema najavama DHMZ-a, subota će na Jadranu biti vjetrovita. Puhat će umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Za cijelo područje Jadrana zato su upaljeni crveni i narančasti meteoalarm, a udari vjetra mogu dosezati i 150 km/h. Krajem dana i u noći vjetar će slabjeti, prognozira DHMZ. U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano, a uz mjestimice više oblaka u Gorskom kotaru i Lici lokalno će biti susnježice i snijega. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju jak s mogućim olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Srdele u ribarnici - 3 Stižu inspekcije Zbog novih pravila Hrvatska ostaje bez morskog pršuta? "Umrijet će jedna tradicija. Nevjerojatno. Najlakše je uništiti"

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 3 do 7 na kopnu, a između 9 i 12 stupnjeva duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Rekordi u prosincu

Prognostičari DHMZ-a objavili su na svojoj društvenoj mreži zanimljiv video u kojemu su nabrojili sve meteorološke rekorde koji su srušeni u prvoj polovici prosinca.

Vrijeme stvara poteškoće u Dalmaciji. Na nekoliko lokacija oštećena su stabla, na Brdima je srušen dio fasade, a u Korešnici je pao električni stup, piše Dalmacija danas. Portal je objavio i video bure u Bakoj Vodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene