Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crnogorski mitropolit na Ovčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo Dedeić, kojih ovih dana boravi u Hrvatskoj u okviru proslave državnosti Crne Gore, odao je danas počast žrtvama Vukovara iz Domovinskog rata.

Mitropolit Mihailo položio je vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

- Svaki pošten čovjek, bio kršćanin ili nekršćanin, trebao bi doći u Vukovar i posjetiti ovo mjesto, rekao je u nakon polaganja vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata mitropolit Mihailo, dodajući kako je u Vukovaru počinjen najveći zločin nakon Drugoga svjetskog rata.

- Dok ja hodim, dolazit ću da se poklonim mučenicima
Vukovara, poručio je najavivši kako će Crnogorska pravoslavna crkva ubuduće svake godine hodočastiti u Vukovar kako bi odala počast žrtvama. 

Također je najavio, kako još tijekom ove godine, vodstvo CPC
namjerava posjetiti i Dubrovnik te se pokloniti i dubrovačkim žrtvama u Domovinskom ratu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene