Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa žrtva je beba

Tragedija grada heroja u brojkama: Stradalo je više od 2700 ljudi, protiv 30.000 vojnika borilo manje od 2000 hrvatskih branitelja...

Stradali u Vukovaru u brojkama - 3
Stradali u Vukovaru u brojkama - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stradali u Vukovaru u brojkama - 3 Stradali u Vukovaru u brojkama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stradali u Vukovaru u brojkama - 7 Stradali u Vukovaru u brojkama - 7 Foto: DNEVNIK.hr Stradali u Vukovaru u brojkama - 6 Stradali u Vukovaru u brojkama - 6 Foto: DNEVNIK.hr Stradali u Vukovaru u brojkama - 5 Stradali u Vukovaru u brojkama - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Stradali u Vukovaru u brojkama - 4 Galerija 1/7 >>
Vukovar i bitka za Vukovar puni su zastrašujućih informacija.

Vukovar je pod opsadom bio 87 dana. Iz Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata kažu kako ga je branilo od 1800 do 2000 naoružanih hrvatskih branitelja. Agresor je bio daleko brojniji. Bilo je više od 30.000 angažiranih pripadnika vojske JNA i paravojnih postrojbi.

Pročitajte i ovo Velepromet i Ovčara - 5 Stravična sjećanja Velepromet i Ovčara, zločini za koje nitko nije odgovarao: Potresna svjedočanstva preživjelih logoraša Kolona sjećanja Nije prošlo bez incidenta Povici "Za dom spremni" za vrijeme Kolone sjećanja neće proći nekažnjeno: Policija istražuje okolnosti

U masovnoj grobnici gdje je danas Memorijalno groblje, pronađeno je 938 tijela. U masovnoj grobnici na Ovčari, pronađeno je 200 tijela, za još najmanje 60 se traga. U Vukovaru i okolici je ubijeno najmanje 32 djece.

U knjizi o stradanju djece u Vukovaru autorice Ani Galović, spominje se njih 34, a prijašnji podaci dr. Jurja Njavre govorili su da je čak 86-ero djece izgubilo život, no iz Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata kažu da o 32 imaju provjerene podatke i okolnosti stradanja.

Točan broj žrtava još uvijek se ne zna

Najmlađa beba imala je tek 6 mjeseci. Točan broj žrtava još uvijek se ne zna. Prema podacima Ministarstva branitelja do danas je pronađeno 56 masovnih te više stotina pojedinačnih grobnica.

Ekshumirano je 2088 žrtava, od toga je 1857 identificirano. Još uvijek se traga za 525 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, od kojih je njih 386 s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja.

Prema popisu koji su sastavljali franjevci, u Vukovaru i okolici stradalo je 2717 osoba. No taj popis nije konačan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene