Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Kamensko

Crlenjak: I dalje sam prijatelj s Kutlom, ali on ne stoji izravno iza ovoga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo gospodarstva zainteresiralo se za slučaj Kamensko.

Nakon sastanka s ministrom Đurom Popijačem, predsjednik Uprave Antun Crlenjak bio je i u Fondu za privatizaciju. Razmatra se mogućnost preseljenja tvrtke u Goričanku i ponovnog pokretanja posla. Državi bi kao jamstvo za plaćanje najma bili prostori u središtu Zagreba. HEP je Kamenskom najavio i isključenje električne energije, a javljaju se i drugi kojima je tvrtka ostala dužna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolest kao opravdanje? I Kutle slijedi već poznati obrazac osuđenika Slika nije dostupna Radnice Kamenskog 'Ako otvoriš paštetu iz nje izlazi Miroslav Kutle'

'Kako je hrvatski Fond vlasnik prostora i tvornice u Velikoj Gorici, došli smo razgovarati u Fond pod kojim uvjetima možemo kupiti, iznajmiti taj prostor za nastavak proizvodnje', rekao je Crlenjak. Tekstilna tvornica Goričanka nova tako bi trebala biti novo Kamensko za 400-tinjak radnica. One pak više ne vjeruju ničem. 'Dokle god ne isplate plaću koju su dužni i sva zaduženja, nema od nas pokreta drugog, nego ostajemo pri svome', rekla je Đurđa Krnjak.

Crlenjak o Kutli

Imovine ima dovoljno da se pokriju svi troškovi. Vrijedna lokacija tvrtke tako opet dolazi u prvi plan. Sumnja se da je upravo ona cilj uništavanja tvrtke, ali da iza svega stoji Miroslav Kutle. Crlenjak je u aferi Grupo uhićen kao njegov poslovni partner.

>> 'Ako otvoriš paštetu iz nje izlazi Miroslav Kutle'

'Koliko ja znam Kutle direktno sigurno ne stoji iza ovoga. Mislim da ni indirektno. One ljude koje ja poznajem, a koji su veći dioničari, sigurno iza njih ne stoji', rekao je Crlenjak. I dalje sam prijatelj s Kutlom. Zadnji put sam se čuo s njim prije 20 dana. O Kamenskom ne govorimo. Ja mogu dati savjete njemu o Kamenskom, ne on meni', dodao je Crlenjak.

Čini se, ne i ni to. Radnice pet mjeseci nisu primile plaću, dvije godine nisu im plaćani ni doprinosi. Država im je tek sada obećala jednokratnu pomoć. Pojedini centri za socijalnu skrb odbili su je isplatiti.

'Lako je sjediti u kancelariji i raspravljati o nečijoj sudbini, a kad bi svatko probao barem malo toga kruha kojega mi nemamo, onda bi shvaćao drugačije i drugačije se ponašao', rekla je radnica Đurđa. Posljednju slamku spasa vide u stečaju. Idućeg tjedna trgovački sud održat će prvo ročište.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene