Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ništa ne poduzima

Teror u okolici Poreča: Mještani žive u strahu od čopora divljih pasa

Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napadi čopora pasa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Mještani općine Tar - Vabriga nadomak Poreča u strahu su od napada čopora divljih pasa.

U posljednjih mjesec dana kruže mjestom i napadaju druge životinje. Vlasnike ostavljaju bez koza, kokoši i gusaka.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

Jedan posjed s domaćim životinjama u općini Tar, divlju su psi posjetili triput. Vlasnici su ostali bez svojih koza. "Ubili su one koje su bile bređe jer su bile debele i nisu se mogle kretati i ovih dana su se trebale okotiti", kaže vlasnica Marija.

Psi punih mjesec dana haraju općinom. O tome su obavještene sve nadležne službe. "Nakon prve prijave imaju to jedno upozorenje, onda ja imam redovnu kontrolu ulaziti u dvorište i prebrojavati da li su ti svi psi na broju... i bili su", kaže Goran Miljanović, komunalni, prometni i poljoprivredni redar.

U petak, međutim, nisu bili. Ni do psa ni do njihovog vlasnika nije bilo moguće doći.

Čopori, tvrde stručnjaci nisu neuobičajeni kada na području boravi više pasa. Zanimalo nas je što to ih tjera da napadaju. "Napadaju u potrazi za hranom najviše napadaju stoku kao što su ovce, koze, kokoši tj. životinje koje su također u čoporima", pojašnjava Ivana Milanković Čičak, veterinarka.

Mještani su u strahu, a neki prijete i tužbama, jer netko im mora stati na kraj. Zasad, vlasnici su osim upozorenja dobili tek novčanu kaznu.

Prema riječima stručnjaka, čopor se mora razdvojiti i zbrinuti. Svakog psa pojedinačno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene