Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinut mu imunitet

Čobanković: Nisam ništa zaradio na kupnji Planinske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o skidanju imuniteta Petar Čobanković dočekao je u Iloku. Kaže da je spreman odgovarati za ono što je učinio. Žao mu je, ali tvrdi da ima donekle čistu savjest jer se on nije materijalno okoristio u slučaju Planinska.

Petar Čobanković je očekivao skidanje zastupničkog imuniteta te ga to  nije iznenadilo. No, nije ga ostavilo ni ravnodušnim. 'Osjećam se vrlo loše, pomalo razočarano, ali nažalost to je nešto što je posljedica nečega što se zbilo u 2009. godini. To je normalan proces da se ide na skidanje imuniteta i ja ću dalje raditi na svojoj, raditi na dokazivanju svoje nevinosti', rekao je Čobanković.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Slika nije dostupna Slučaj Planinska Nastavlja se suđenje Sanaderu: Zbog različitih procjena suočit će se vještaci!

>> HDZ preuzima odgovornost za devijacije koje su bile

Pokajnički se prisjeća kupoprodaje zgrade u Planinskoj. Zgrade zbog koje će s bivšim šefom Sanaderom na optuženičku klupu. 'Na neki način bi se moglo kazati da sam bio prisiljen, ali isto tako kazat ću da sam bio pomalo naivan i da sam možda malo previše vjerovao određenim ljudima i evo dogodilo se. Nažalost, sada kada bi se vratio u prošlost i po cijenu da više ne budem ministar ne bi to odradio', rekao je Čobanković.

No, vrijeme se ne može vratiti. Zna to jako dobro bivši ministar Čobanković. Sve je izglednija njegova nagodba s državnim odvjetnikom. Milijuni od prodaje zgrade nisu završili u njegovom džepu, pravda se Čobanković. 'Na neki način mi je, koliko toliko, koliko može bit savjest mirna, jer nisam imao nikakve materijalne koristi' izjavio je Čobanković.

Nekada prvi čovjek vukovarsko-srijemskog HDZ-a, čovjek koji je na izborima HDZ-u donosio najviše zastupničkih mandata zbog ovoga procesa najavljuje svoju političku mirovinu. 'Ja ću naravno polako izlaziti iz politike i raditi ono što sam radio i prije no što sam se bavio politikom, skupa sa svojom djecom raditi na vlastitom imanju', rekao je Čobanković

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene