Ne samo da su čisti - u nekima se htjelo ubaciti i izložbu fotografija!


Osim hrane i pića turistima je na putovanju jako važna čistoća odmorišta i WC-a. Posljednjih godina, prema riječima turista, Hrvatska u tome jako napreduje.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Toliko su siromašni da moraju živjeti u WC-u Slika nije dostupna Dubrovnik dobiva javni WC vrijedan milijun kuna!

Obišli smo nekoliko javnih zahoda u Lici i na Kvarneru. Neki su toliko uredni i čisti da su se u njima namjeravale postavljati izložbe fotografija.

WC-e na odmorištima uz autoceste koriste stotine ljudi na dan. Oni uz Dalmatinu u Lici čisti su, no na odmorištima - smeće. Turisti pak tvrde da su u Hrvatskoj WC-i jako čisti i uredni. Većina vozača i turista ove godine su jako zadovoljni.

30 posto više zaposlenih u turizmu

Čistoća javnih WC-a jako je važna za ugled destinacije, tvrde i turistički djelatnici Opatije. U Rijeci primjerice postoji već pet automatiziranih javnih WC-a gdje su školjke samoperive, a ostatak čisti osoblje.

Čistoća javnih WC-a ogledalo je urednosti i čistoće stanovnika, a to je vrlo važno za jednu turističku zemlju poput Hrvatske koja je na dobrom putu da postane pozitivan primjer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook