U subotu oko 15:30 sati buknuo je požar u mjestu Žedno na otoku Čiovu.


17:55 Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina u telefonskom razgovoru je za DNEVNIK.hr rekao da će biti sve u redu.

"Požar je pod nadzorom. Lokaliziran je i gasitelji su na terenu", rekao je Glavina.

Požar je krenuo iz brda i počeo se širiti prema kućama. Dojava je stigla oko 15:30 sati.

"Stranci su bižali iz apartmana, ljudi su iznosili plinske boce iz kuće što dalje od vatre", ispričala je čitateljica za portal Dalmacija Danas.

16:10 "Zračne snage su mobilizirane, a na terenu je velik broj vatrogasaca. Za sada još ne možemo reći da je požar pod kontrolom", rekao je u telefonskom razgovoru za DNEVNIK.hr glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

Na terenu s vatrogascima je i gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

"Požar je blizu kuća, ali one nisu ugrožene. Gori borova šuma. Na terenu je 30-ak vatrogasnih vozila i u pomoć su stigli kanaderi i helikopteri. Još nije uspostavljen potpuni nadzor, ali vatrogasci drže situaciju pod kontrolom", kazao je Bilić.

MORH je izvijestio da požar na Čiovu gase jedan kanader i jedan Airtraktor. Od početak protupožarne sezone zračne snage OS RH su ostvarile oko 1070 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35.000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasaca i vojnika i 27 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Na Facebook stranici Vatrogasci - oni su naši heroji, mještani i turisti objavljuju fotografije i video snimke požara.