Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena tajanstvena snimka

Chico poginuo za autonomiju Santa Cruza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eduardo Rozsa Flores Chico u video oporuci koju je jučer emitirala mađarska televizijska postaji 'Az Este' priznao je da je u Boliviju otišao boriti se za autonomiju pokrajine Santa Cruz.

'Prije godinu dana zvali su me iz Bolivije iz pokrajine Santa Cruz. Tamošnje vlasti su ih optuživale za odcjepljenje i oni su se plašili da će njihove legitimne težnje biti nasilno spriječene. Znali su za mene i tražili su moju pomoć, kao što su se obratili još nekolicini bolivijskih domoljuba u inozemstvu', rekao je Chico u svojoj ispovijedi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dinamičniji styling Osvježeni Hyundai Santa Fe spreman za Frankfurt Slika nije dostupna Roque Santa Cruz otišao u Blackburn

>> Chico ostavio snimku ako mu se nešto dogodi

>> Dragovoljac Chico: Heroj ili zločinac?

Dodao je kako su mu platili avionsku kartu do Brazila, tamo ga pričekali, automobilom prebacili do granice s Bolivijom i zatim ilegalno uveli u zemljui drugim automobilom doveli do Santa Cruza gdje je počeo posao. Chico u video snimci priča kako je o cijeloj akciji znalo svega pet ljudi, a njegov je zadatak bio ustrojiti vojsku i organizirati obranu Santa Cruza. Pretpostavio je da ipak sve znaju i Moralesove tajne službe.

Naglasio da nije plaćenik

Chico je u video snimci naglasio kako nije plaćenik i kako se u Boliviju nije došao boriti radi novca. Naglasio je kako je poziv iz Santa Cruza shvatio kao poziv domovine upomoć kojem se morao odazvati. Jedini njegov uvijet bio je da ga u Boliviji sve čeka spremno. Chico u video snimci naglašava kako je predlagao da se ne odustaje od traženja autonomne pokrajine mirnim putem te da je odcijepljenje uistinu bilo zadnje rješenje.

Doživio srčani udar

Andras Kepes, koji je u petak na mađarskoj televiziji u emisiji prikazanoj u povodu Chicova ubojstva objavio da ima tajanstvenu snimku, otrkio je da je Chico prije godinu i pol zbog svega što se događa u Boliviji preživio srčani udar. Kepes je je krajem protekle godine završao dokumentarni film o Chicu i njegovoj ljubavi prema Hrvatskoj pa se tako jučer gledateljstvo mađarske televizije moglo uvijeriti u Chicovu ljubav prema Slavoniji, posebno prema mjestu Laslovo.

Podsjetimo, Chico je ubijen proteklog četvrtka kao član navodne terorističke grupe osumnjičene za planiranje atentata na bolivijskog predsjednika Evu Moralesa. Kada je Chico ubijen, njegov mađarski prijatelj Andras Kepes objavio je postojanje snimke koju mu je Chico predao i rekao da objavi u slučaju da se njemu nešto dogodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene