Zračne protupožarne snage drugi dan zaredom sudjeluju u gašenju požara kod Muća. Požar se reaktivirao u petak iza 13 sati.

Galerija


Dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u petak u gašenje požarišta Ramljane kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćio je MORH.

Vezani članci Kanader, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Tri kanadera i jedan airtractor gase požar kod Vranskog jezera Slika nije dostupna Svi vatrogasci s otoka od jutra se bore s požarom na Korčuli, gasila ga i dva kanadera

Požar kod Muća se reaktivirao iza 13 sati zbog vjetra. Na terenu je 60 vatrogasaca, a gori borova šuma”, kazao nam je zapovjednik DVD-a Muć Božo Delić.

Zračne snage su na požarištu kod Muća tijekom jučerašnjeg dana djelovale s pet protupožarnih aviona, pri čemu su izbacile više od 300 tona vode ostvarivši oko 16 sati naleta.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno, 9. srpnja 2020. godine zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju pet požara (četiri u Splitsko-dalmatinskoj i jedan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

Sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 35 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 1400 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B", bio je angažiran četiri puta, naveli su u priopćenju.