Požar kod Muća
Požar kod Muća Foto: MORH

Nakon požarišta kod Trilja zračne protupožarne snage sudjeluju u gašenju novog požara kod Muća sa četiri protupožarna aviona.


Dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u četvrtak u gašenja dva požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Vezani članci Vatrogasci na intervenciji u požaru stana u češkom gradu Bohuminu - 1 Tragedija u Češkoj: 11 poginulih u požaru, među njima i troje djece. Ljudi su u panici skakali kroz prozore s 11. kata nebodera Gliser pomorske policije, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Objavljeni detalji nesreće kod Cresa: Nijemci se spasili skokom u more, gliser potonuo 52 metra ispod površine

Najprije je jedan Canadair započeo s gašenjem požarišta Strizirep-Budimir kod Trilja, a nakon toga preusmjeren je na novu lokaciju kod Muća. Na požarište kod Muća dodatno je upućen još jedan Canadair te dva Airtractora tako da ovaj požar gase ukupno četiri protupožarna aviona.

MORH je izvijestio i  kako od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 8. srpnja 2020. zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju tri požara (dva u Splitsko-dalmatinskoj i jedan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

Sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 18 sata naleta pri čemu je izbačeno oko 1100 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B", bio je angažiran četiri puta.