Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cesta promašila Domovinski most, šteta 10 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spojna cesta između Radničke ceste i zagrebačkog Domovinskog mosta, koji je trebao biti otvoren 15. ožujka, niža je na pojedinim mjestima i metar od razine mosta!

Radnici Hidrocommercea u posljednji su trenutak, u subotu, počeli zatrpavati rupu između Radničke i mosta, dugu 190 i široku 22 metra, koja je nastala nemarom Gradskog ureda za izgradnju i promet.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Asfalt postavljen prije tri mjeseca na cesti koja spaja Domovinski most s Radničkom cestom zatrpan je šljunkom kako bi se cesta izdigla na pojedinim mjestima za jedan metar i 20 centimetara. Radilo se po projektu starom desetak godina koji nije uzeo u obzir produženu Radničku cestu, piše Večernji list. 

Projekt koji nam je dostavio Grad nije predvidio prometne i urbanističke promjene u naselju Petruševec koje se proširilo dolaskom izbjeglica iz bosanske Posavine. Novi projekt dobili smo tek prije tri mjeseca, nakon što smo asfaltirali cijelu cestu objašnjava direktor investitora, Zagrebačkih otpadnih voda, Ante Pavić i dodaje da će se zbog uzdizanja ceste most, umjesto 15. ožujka, otvoriti dva tjedna kasnije.

Paviću nije jasno zašto gradski oci toliko požuruju otvaranje mosta kad s velikogoričke strane, kaže, još nisu riješeni svi imovinskopravni odnosi za gradnju pristupnih cesta.

Kolika je vrijednost zatrpanog asfalta i radova Pavić nije znao točno odgovoriti, samo je rekao da je riječ o beznačajnom iznosu. Od inženjera na gradilištu neslužbeno doznajemo da je vrijednost radova postavljanje asfalta i gradnja s produljenim rokom 10 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene