Zbog dugova i Željko Kerum je zapao u probleme. Pa mu je nekretnine u stečaju otkupio - general Ivan Čermak. General Čermak za kultni zagrebački restoran i kino, koji su bili u Kerumovu vlasništvu, ima zanimljive planove.

Galerija Ivan Čermak Prostor koji je Ivan Čermak kupio od Željka Keruma - 2 Prostor koji je Ivan Čermak kupio od Željka Keruma - 1 +0 Prostor koji je Ivan Čermak kupio od Željka Keruma - 3

Željko Kerum i general Ivan Čermak u istoj priči. I to je moguće. Posljednji gost u nekada kultnom restoranu Šumski dvor poslužen je prije više od 20 godina. Od tada ovaj prostor u elitnom dijelu grada Zagreba propada. Prije desetak godina restoran je kupio Željko Kerum, ali unatoč najavama nikada ga nije obnovio. Njegovo poslovno carstvo našlo se u problemima, pa je restoran završio kao dio stečajne mase.

Vlasništvo je sada preuzeo umirovljeni general sa željom da napravi moderan restoran. Angažirat će domaće i svjetske arhitekte, a traže rješenje koje će se uklopiti u prirodu.

''Dovest ćemo nešto novo u Zagreb, Zagrebu i Zagrepčanima. Investicija u svakom slučaju neće biti mala, spremni smo na to, to je ipak bio jedan kultni zagrebački restoran. Ja kao mlad sam isto bio vezan uz njega i to je više sentimentalna priča nego naš core bussiness'', rekao je Ivan Čermak.

I dalje ostaje, kaže, u naftnom biznisu, iako je nedavno prodao lanac Crodux. Uz restoran, sada je vlasnik i nekadašnjeg kina Central. ''Kada gledate ovo sve danas u Zagrebu, svi ti klubovi narodnjački, sve je to na razini poluprimitive. Želimo u grad dovesti jedan pravi europski noćni klub u koji će biti dobrodošle sve generacije ljudi, mislimo napraviti stvarno jednu ekskluzivu na svjetskom nivou'', istaknuo je Čermak.

Ema Branica i prevareni muškarac Nova priča sa starim akterima. Kako se dilaju stanovi koji su dio stečajne mase: "Teško je, sve traje godinama, a strah nas je da ne završimo na cesti"

Županijski sud u Zagrebu Svi osumnjičeni koji su malverzacijama oštetili stečajne dužnike za više od 30 milijuna kuna pušteni da se brane sa slobode

Sve to bilo je u vlasništvu tvrtke Kerum d.o.o. Ona je u stečaju. Dugovi - milijarda i 700 milijuna kuna. Među njima i gradu - koji je Kerum opet htio voditi. ''Ima u meni, ne znam kako bih to htio nazvati, nešto kockarski, a kockaru je teško predvidjeti što on želi i šta bi on napravio'', rekao je svojevremeno Željko Kerum. Unatoč svim uspjesima i neuspjesima, Kerum je i dalje aktivan. No - o propalim poslovnim projektima danas - nije htio.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju