Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem rastavljenih roditelja

Čak 60.000 djece u Hrvatskoj ne prima alimentaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je 60 tisuća djece razvedenih roditelja koja ne primaju alimentaciju.

Kako bi se olakšalo samohranim roditeljima, na inicijativu pravobraniteljice za djecu, hrvatski odvjetnici već 5 godina pružaju besplatnu pravnu pomoć djeci.

Pročitajte i ovo Ilustracija nezaposlena je Sud više ne popušta: Majka troje djece ide na godinu dana u zatvor jer nije platila alimentaciju Ilustracija - 2 ŽONGLIRANJE BEZ PODRŠKE Problem o kojem se ne govori dovoljno: ''Sve što dva roditelja naprave u 24 sata oko djece sada mora obaviti samo jedan''

>> Stručnjaci upozoravaju: Djeci nije mjesto u političkim kampanjama

Do sada su zastupali oko 2.000 djece, a predmeti se rješavaju u roku od 14 dana. Odvjetnici tako žele rasteretiti roditelje sudske procedure i pomoći im da ostvare prava svoje djece.

'To je velika pomoć i djeci i roditelju s kojima živi. To je dobro, velika pomoć da ne moraju plaćati odvjetnika i snalaziti se u kompliciranoj sudskoj proceduri', kaže Mila Jelavić pravobraniteljica za djecu.

'Ne smijemo dozvoliti da djeca ostanu naše najveće zaštićeno dobro samo na deklaraciji. Za tu djecu mi moramo nešto učiniti', istaknuo je Leo Andreis, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene