Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u susjedne zemlje

Čak 400 tisuća građana će i ove godine na skijanje u inozemstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
400 tisuća Hrvata će, prema najavama, i ove godine na skijanje u susjedne zemlje. Najatraktivnije su one najbliže: Slovenija, Italija i Austrija za koje su neki aranžmani već rasprodani.

Resorno ministarstvo pokušava dio zimskih domaćih turista skrenuti u skromne hrvatske skijaške centre. U Gorskom kotaru, sigurno je, radit će tri skijališta. Unatoč krizi dio Hrvata ne odustaje od zimskog odmora. Dubrovačke turističke agencije dobro prodaju aranžmane u najbližem susjedstvu. 'Oko Sarajeva, Bjelašnica prošle godine smo prodavali Vlašić, a naravno imamo u ponudi i skijanje u Sloveniji, Austriji i u Italiji', kaže Boro Aleksić iz turističke zajednice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zimmer frei Ljudi navalili registrirati apartmane: Što se krije iza toga? Korona diktira i zimsku turističku sezonu - 1 ZIMA S KORONOM Skijaška sezona ove će godine izgledati potpuno drugačije: Kasnije uplate, povrat sredstava, nova pravila na skijalištima...

Te aranžmane više koriste Zagrepčani i Riječani. Dio njih mjerodavno ministarstvo pokušava skrenuti na domaći teren. 'Hrvatske turističke agencije intenzivno nude i odmore unutar Hrvatske i u kontinentalnom djelu hrvatske i drugim dijelovima', ističe Ivo Mujo, državni tajnik za turizam. Domaća skijališta , osim Platka, ovise o prirodnom snijegu. Ne čudi što će samo tri raditi. Ne bi ni ovo delničko da grad nije financijski uskočio.

'To je jedno obiteljsko skijalište sa mnogim dodatnim sadržajima koje zaslužuje potporu', kaže Maja Kezele, dogradonačelnica Delnica. Zauzvrat, na ovom skijalištu djeca i mladi imat će priliku napraviti prve skijaške korake. Mala nadmorska visina, blizina mora i toplih zračnih struja ne idu na ruku goranskim skijalištima. 'Gorski kotar se želi profilirati kroz svoja sanjkališta jer u principu mi ne možemo konkurirati stranim tržištima pošto su to užasno velike investicije', napominje Sanja Živanović, koordinator TZ Gorskog Kotara.

Mala sanjkališta i skijališta za rekreativce s umjetnim snijegom recept su za uspjeh Gorskoga kotara. Pravi skijaši, nakon povratka iz inozemstva, rado bi još koji snježni vikend proveli na nekom od domaćih skijališta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene