Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi među potpredsjednicima u Vladi Radimir Čačić posjetio je vjetroelektranu Pometeno brdo i hidroelektranu Zakučac. Najavio je udvostručenje proizvedenih megavata 'u vjetru'.


Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetio je vjetroelektranu Pometeno brdo kod Dugopolja i najveću hrvatsku hidroelektranu Zakučac. U vjetroelektranu na Pometenom brdu dosad je uloženo 80 milijuna kuna, a više od 80 posto ugrađenog je domaći proizvod.

>> 'Napisi o tome kako sam bahat više pogađaju moju obitelj nego mene!'

Vezani članci Radimir Čačić Revizija od Čačića tražila objašnjenje za troškove županije, on poručio: ''Ma možete si misliti! Oni to ne smiju tražiti'' Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Divjak o SDP-ovu zahtjevu za njezin opoziv: "Nema pravih argumenata i na razini je politikantstva"

U hidroelektrani Zakučac u tijeku je revitalizacija. Riječ je o najvećoj HEP-ovoj investiciji u proizvodnji u ovoj godini, vrijednoj milijardu kuna. Ovakvi projekti važni su za Hrvatsku koja je osmi najveći uvoznik struje u svijetu.

'Svaki taj okret je lova, ovdje je to lako mjerljivo', rekao je Čačić pored vjetroelektrane. Na Pometenom brdu vjetar se već unovčio. A osim od vjetra, struja će se dobivati i od sunca. 'Ovdje se otvara prostor za 20 megavata sunca, međutim tih 20 megavata sunca će biti fizibilno Končaru naročito ako se iza njega stane još i sa jamstvenim fondom, a njega upravo sad stvaramo u fondu za okoliš i energetiku', dodao je Čačić.

'Ove godine smo ugovorili i do kraja sljedeće godine bit će realizirano dva puta više megavata u vjetru, dakle 270 megavata nego što je ukupno u proteklih osam godina napravljeno', dodao je prvi potpredsjednik Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook