Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina na hitnoj je sjednici, održanoj povodom prigovora Ivana Čehoka, kandidata za gradonačelnika Varaždina i nositelja liste za Gradsko vijeće, ocijenilo da je dio govora Radimira Čačića na predizbornom skupu 13. svibnja prešao granicu dopuštene i korektne promidžbe i općeprihvaćenih etičkih normi komuniciranja.


Povjerenstvo je pozvalo Hrvatsku narodnu stranku- Liberalne demokrate (HNS) i njegove partnere u gradu Varaždinu Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Savez hrvatskih umirovljenika seniora (SHUS) da se hitno očituju o izjavljenom prigovoru.

Vezani članci Vatrogasci / Ilustracija Strašan prizor: Vatrogasci ugasili požar i pronašli mrtvog muškarca Jezero, ilustracija Na obali varaždinskog jezera pronađeno tijelo muškarca: Utvrđuje se identitet

Čehok je Povjerenstvu uputio prigovor u vezi s provođenjem predizborne promidžbe Gradske i Županijske organizacije HNS-a Varaždin u kojem je Čehok naveo da je Radimir Čačić tijekom središnjeg predizbornog skupa, u srijedu 13. svibnja u Varaždinu, koristio izraze poput 'sramota ovog grada', 'sramota ove države', 'lažljivac' i slično te klevete za navodne nezakonite radnje, kao i uvredu na račun izgleda Čehoka u kojem je Čačić naveo mogućnost da ga 'zamijeni za četnika'.

Gradsko izborno povjerenstvo ocjenjuje da je dio govora Radimira Čačića prešao granicu dopuštene i korektne promidžbe, te granice uobičajenih i općeprihvaćenih etičkih normi međusobnog komuniciranja, stoji u izvješću izbornog povjerenstva. U svom je zaključku pozvalo HNS da se u daljnjoj izbornoj promidžbi suzdrži od korištenja uvredljivih poruka i radnji kojima se krše etičke norme međusobnog komuniciranja, a posebice Izbornog etičkog kodeksa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju