Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međusobna prepucavanja

Buterin: Na naplatu došao Obersnelov loš rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska vijećnica i saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin na današnjoj je konferenciji za novinstvo, osvrnuvši se na izjave riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela s konferencije za novinstvo u prošlom tjednu, kazala da se poslužio 'jedinim preostalim oružjem, napadima da bi prikrio istinu'.

Buterin je rekla da je gradonačelnik 'vidljivo iživciran činjenicom da je na naplatu došao njegov loš rad i loš rad cijele gradske uprave'. Istaknula je da Obersnel nije odgovorio na pitanje gdje je potrošeno 149 milijuna kuna koje je, kako je navela, revizija u izvješću prikazala da su nezakonito potrošeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Načelnik policije je uvjeren 'Zagreb je siguran grad' Slika nije dostupna Radnici mesecima bez plaće Obersnel: Veletržnica ribe ima problema zato što ne funkcionira tržište ribe

>> 'Obersnel i Jovanović ne čine ništa da se u Rijeci poboljša gospodarstvo'

Obersnel nije odgovorio ni na HDZ-ov upit zbog čega propada poduzetništvo u Rijeci i što on čini da poduzetnicima olakša teškoće, a ne pokazuje ni da mu je stalo do njih, rekla je. Obersnel se brine samo za poduzetnike iz SDP-a, kao što je slučaj s tvrtkom 'Tržnice', s kojom grad još nije raskinuo ugovor, naglasila je Buterin.

Poziv državnom odvjetništvu

Ne treba nam gradonačelnik koji politizira, proziva i puna su mu usta obećanja te se nimalo ne stidi kad od tih obećanja ne bude ništa. Umjesto političkih parola konačno učinite nešto za Rijeku i Riječane ili dajte ostavku, rekla je Buterin. Pozvala je državno odvjetništvo i druga mjerodavna tijela da utvrde gdje je potrošeno onih 149 milijuna kuna u proteklih nekoliko godina.

Predsjednik riječkog ogranka HDZ-a Bojan Hlača kazao je da bi se gradonačelnik trebao u prvom redu brinuti, kako je ocijenio, zbog propasti gospodarstva u gradu. Umjesto toga na naprimjeren način govori o predsjednici vlade koja je za nekoliko posjeta Rijeci poduprla riječke projekte, posebice infrastrukturne, koji su jedino što se provodi u riječkom gospodarstvu, kazao je Hlača. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene