Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ optužio

'Obersnel i Jovanović ne čine ništa da se u Rijeci poboljša gospodarstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Buterin (HDZ) ocijenila je kako riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović ne čine ništa da se u Rijeci poboljša gospodarstvo, nego samo neprestano napadaju vladu.

Oni, rekla je Buterin, napadaju vladu okrivljujući je za sve ono što sami nisu učinili. Upitala je zašto ne pokažu svoje znanje na primjeru Rijeke, gdje imaju mogućnost poboljšati život građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o štrajku obrazovnih i zdravstvenih radnika? Slika nije dostupna Zbog nezakonitog upisa Ministar Jovanović razriješio ravnatelja karlovačke škole

Gospodarstvo u gradu stagnira, a to je vidljivo u smanjenju proračunskih prihoda, koji iznose 105 milijuna kuna od 2007. do 2011. godine, rekla je, dodajući da je to posljedica 'katastrofalne gospodarske i poduzetničke klime tijekom niza godina u Rijeci'.

>> Obersnel: Nevinost ću dokazati u bilo kojem gradu

Rezultat je povećanje nezaposlenosti u gradu čak za 20 posto od 2009. do danas, istaknula je i upozorila da gradski čelnici nemaju razvojne projekte koji bi povećali gospodarske aktivnosti i zaposlenost. S druge strane, navela je, vlada će samo ove godine u razvojne projekte u Rijeci i široj okolici uložiti više od milijardu i pol kuna.

Gradski vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić ocijenio je da se novac iz proračuna u gradu troši neracionalno. Istaknuo je primjer Rijekasporta, gradske tvrtke koja se zadužila za 68,5 milijuna radi uređenja bazena za skokove u vodu te plaže i šetnice uz bazenski kompleks na Kantridi, te ocijenio da je taj iznos pretjeran za tu namjenu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene