Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu, koji je iznio predsjednik Ivo Josipović u Izraelu, kazao je zamjenik američke državne tajnice.


Hrvatska se potpisom Pristupnog ugovora s EU pozicionirala kao uzor državama jugoistočnog Balkana i SAD iznimno cijeni hrvatski doprinos regiji, istaknuo je danas u Zagrebu zamjenik američke državne tajnice William Burns nakon sastanka s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Vladimir Putin (Foto: AFP) Burno zbog poziva Predsjednice Putinu da dođe u Hrvatsku; Plenković poručio: "Čut ćemo se poslijepodne" Vesna Pusić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Pusić otkrila razloge zbog kojih Milanovićeva vlada nije ratificirala Istanbulsku konvenciju

'SAD potiče Hrvatsku da nastavi s reformama i u pitanjima povrata izbjeglica. Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu, koji je iznio predsjednik Ivo Josipović u Izraelu, te ono što se čini za povrat imovine hrvatskih Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata',  naglasio je Burns te dodao kako SAD podržava hrvatsku Vladu u provođenju gospodarskih reformi, koje će zasigurno poboljšati uvjete za američka ulaganja.

Što se tiče ukidanja viza, o tome trenutno raspravlja Kongres, te odluku treba pričekati. (Agencija VLM)