Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Čačiću i mailovima

Karamarko: Čačić i Milanović gaze po svemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je tjednik Forum objavio e-mailove u kojima Radimir Čačić na mjesto direktora u Fondu za zaštitu okoliša pokušava postaviti nekvalificiranog stranačkog kolegu stižu i prve reakcije iz Sabora.

Zastupnik HDSSB-a Dinko Burić je kazao kako Vlada ima dvostruke kriterije jer se radi o potpuno istoj situaciji kao i s bivšom ministricom zaštite okoliša Mirelom Holy te kako bi trebalo isto postupiti kao i u tom slučaju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Ili HDZ-ova vlada ili novi izbori" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

>> Pročitajte Čačićeve e-mailove za kadroviranje

'Premijer Milanović je morao znati da se to događa, i sigurno je znao. No, on je 'žrtva' prvog potpredsjednika i nažalost, na štetu naroda, tu se neće ništa promijeniti', kazao je Burić.

SDP-ov zastupnik Josip Leko je na pitanje o Radimiru Čačiću rekao kako je on već dovoljno komentirao i da je već sve rečeno. Na novinarsku opasku kako su se okolnosti promijenile i pitanje radi li se o dvostrukim kriterijima Leko je kazao kako to ne želi komentirati. Na pitanje što bi savjetovao premijeru Milanoviću Leko je kazao: 'Ne dajem savjete premijeru preko medija'. 

SDP-ova Ingrid Antičević Marinović je kazala kako nije upoznata sa slučajem pa ga ne nože ni komentirati.

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je kazala kako je Vlada postavila dvostruke, trostruke, četverostruke kriterije...

'Očito je što treba napraviti. Čačić treba otići ali je predsjednik jedne od koalicijskih stranaka', kazala je Kosor i podsjetila kako je i u njezinoj Vladi 'bio jedan puno benigniji slučaj' - kada su se iz Vlade povukli HSS i HSU. 'I Vlada se ipak nije raspala. Premijer bi to trebao staviti na dnevni red, a ne pod tepih', smatra Kosor.

'Čačić i Milanović ruše sve kriterije, gaze po svemu. Situacija s Holy bila je pokušaj da se dobije kredibilitet, ali sad pokazuju da ga nemaju i ovakvo ponašanje će im se vrlo brzo vratiti. Nama se prigovaralo za politička kadroviranja kojih nije bilo, a oni sad rade isto i otpuštaju članove i simpatizere HDZ-a iz tvrtki bez obzira na to kako obavljaju svoj posao, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy jučer je potvrdila autentičnost e-mailova koje joj je iz Čačićevog ministarstva poslala Sonja Ivoš, tajnica Čačićevog kabineta, po naputku svog šefa Radimira Čačića. Holy je potvrdila i kako je točno da je Čačić vršio pritisak na nju i njezinog pomoćnika Davora Škrleca da se Jambrača postavi na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene