Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrušili se na politiku HDSSB-a

HDZ zabrinut 'pjesničkim uradcima Burića napisanima o drugoj državi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neodgovorna, bahata i promašena politika HDSSB-a dovela je do teškog stanja u gospodarstvu i velikog broja nezaposlenih osoba u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku, istaknuli su čelnici osječkoga i županijskoga HDZ-a.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini i saborski zastupnik Josip Salapić rekao je kako je neodgovorno što vladu i premijerku Kosor za sve loše što se događa danas najviše prozivaju upravo oni koji su, dok su bili članovi HDZ-a, najodgovorniji za propast osječkoga i slavonskoga gospodarstva.

Posebno je zabrinjavajućim ocijenio 'govor mržnje i pljuvanje bez argumenata' HDSSB-ova saborskog zastupnika Dinka Burića ističući kako 'njegovi pjesnički uradci, očito napisani u drugoj državi', ponekad mogu biti i smiješni, ali, dodao je, on 'svojim govorima sramoti sve nas'. Kritizirao je i 'nastupe župana Šišljagića', ističući kako njegova retorika neće pomoći da se pokrene gospodarstvo i smanji nezaposlenost u županiji s više od 35 tisuća nezaposlenih osoba. 'Tko su pravi krivci za propast brojnih osječkih tvrtki, građani imaju pravo znati', istaknuo je Salapić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna ZBOG LOŠIH IZBORNIH REZULTATA RASKOL U HDSSB-u Razočarani članovi traže izbore za novo vodstvo

>> Sabornica se upristojila, Burić pristao ne vrijeđati

Povjerenik HDZ-a za Osijek Tugomir Kuduz izrazio je zabrinutost i velikim brojem nezaposlenih osoba u Osijeku, kojih ima gotovo devet i pol tisuća. Dodao je kako gradska vlast također za sve optužuje vladu i premijerku Kosor, a sama nema kvalitetnih programa koji mogu pokrenuti gospodarstvo i pomoći u rješavanju teškoga socijalnog stanja u gradu.

Predsjednik đakovačkog HDZ-a Ante Raspudić optužio je đakovačkoga gradonačelnika Zorana Vinkovića, koji tu dužnost obnaša deset godina, da je kriv za teško stanje u Đakovu. Iako je izbačen iz SDP-a jer nije prihvatio odluku svoje stranke da prekine suradnju s HDSSB-om nakon pravomoćne odluke za ratni zločin Branimiru Glavašu, zna se da Vinković i dalje 'dobro surađuje i sa SDP-ovim i HDSSB-ovim vijećnicima', što SDP-ovu odluku čini neuvjerljivom, rekao je Raspudić. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene