Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz reakcija

Burno zbog gubitaka HEP-a: "Odgovoran je onaj koji Barbarića i Filipovića drži na pozicijama na kojima su jedino u stanju napraviti štetu"

Aktualno Galerija Reakcija na gubitak HEP-a - 1 Reakcija na gubitak HEP-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr Reakcija na gubitak HEP-a - 2 Reakcija na gubitak HEP-a - 2 Foto: DNEVNIK.hr Reakcija na gubitak HEP-a - 3 Reakcija na gubitak HEP-a - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Reakcija na gubitak HEP-a - 4 Galerija 1/4 >>
Tko je kriv za milijunske gubitke HEP-a zbog prisilne prodaje viškova prirodnog plina? Nakon što je ministar gospodarstva Davor Filipović jučer u Dnevniku Nove TV poručio da je odgovornost za gospodarenje plinom na Upravi HEP-a, iz HEP-a odgovornost prebacuju natrag na Ministarstvo. Više donose reporteri Dnevnika Nove TV Petra Buljan i Marko Biočina.

Iz HEP-a tvrde da regulativa potrebna da bi mogli uspješno gospodariti plinom - kasni. Reakcije danas stižu i od vladajućih i oporbe koja odgovornost vidi u Andreju Plenkoviću.

"Vidim da danas određeni mediji napadaju ministra Filipovića, ali njegova odgovornost u ovoj priči postoji, jer je ministar, samom tom činjenicom, ali je puno veća odgovornost onoga tko je Franu Barbarića postavio na čelo HEP-a", rekao je mostovac Nikola Grmoja.

"Odgovoran je onaj, imenom i prezimenom Andrej Plenković, koji s jedne strane Barbarića, a s druge strane Filipovića drži na pozicijama na kojima su jedino u stanju napraviti štetu", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Mi ćemo sve kompletno utvrditi, kome je prodan, kako je prodan, itd., Činjenica je da ćemo donijeti novu regulativu u četvrtak i to pitanje riješiti na sjednici Vlade u četvrtak", kazao je pak ministar Oleg Butković.

Pročitajte i ovo Radnik pao sa skele u rupu U Gundulićevoj FOTO Teška nesreća u Zagrebu: Radnik pao sa skele u rupu, spašavali ga vatrogasci

A iz državne agencije HROTE reagirali su na jučerašnje tvrdnje saborskog zastupnika Mosta Zvonimira Troskota kako su oni prodavali HEP-ove viškove plina po iznimno niskoj cijeni. Kažu da je to netočna informacija jer HROTE ne kupuje niti prodaje plin, već isključivo proračunava cijenu za stabilizaciju plinskog sustava.

"HROTE je tijelo koje je nadležno za organizaciju tržišta i zapravo ono obračunava naknadu za ta odstupanja bilo pozitivna bilo negativna i onda se tržišni sudionici međusobno zapravo financijski namiruju", kazala je Ina Volmut iz HROTE-a.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene