Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo radni sastanak

Bulić: Na sastanku u vladi nije se sugerirala suradnja s Fimi medijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić posvjedočio je na suđenju u slučaju Fimi medija da sastanak u vladi u travnju 2007. nije doživio kao sugeriranje čelnicima javnih tvrtki da posluju s marketinškom agencijom Nevenke Jurak..

Bulić je pojasnio kako se radilo samo o radnom sastanku s ljudima na odgovornim funkcijama uoči izbora. Također, kazao je da je sastankom rukovodio tadašnji premijer Ivo Sanader koji je na početku istaknuo da bi čelnici javnih tvrtki u predizbornoj godini javnosti trebali dati do znanja koje su sve dobre stvari napravili.

'Sukus je bio da kvalitetno radimo i da bi bilo dobro da se to zna', kazao je Bulić, dodajući da je na sastanku osim članova tada vladajuće stranke bilo i čelnika javnih tvrtki koji nisu bili članovi HDZ-a. Sve je tvrdi doživio tek kao premijerov poziv ljudima od povjerenja da afirmiraju sve ono što dobro rade kako bi se ponovno moglo tražiti povjerenje birača.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> Polančec: Maček mi je rekao nešto u smislu 'što manje pitam, to bolje za mene'

Na pitanje tužiteljstva je li na tom sastanku bio i optuženi bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, Bulić je kazao da jest, ali da on tada nije znao koja je njegova funkcija. No, dodao je da je znao da je Barišić važan u stranci, jer se na stranačkim skupovima nalazio u užem krugu ljudi uz premijera.

Na pitanje optuženog bivšeg premijera Bulić je ustvrdio da je kasnije saznao kako je Barišić državni tajnik u Ministarstvu finacija i šef carine te da je kod njega jednom prilikom bio na sastanku.

Potvrdio je i da je HTZ 2007. surađivala s Fimi medijom na dvjema promidžbenim akcijama. S tom su agencijom surađivali i kada su se htjeli oglasiti na televiziji Z1 iz koje su im odgovorili da rade samo preko Fimi medije.

>> 'Kalmeta i Barišić naredili su mi da surađujem s Fimi medijom'

'Zatražili smo ponudu, a kada smo je dobili odmah smo je prihvatili jer smo bili vezani rokom, htjeli smo da projekti idu u proljeće i ljeto', prisjetio se Bulić. Suđenje se nastavlja 1. listopada kada bi trebali svjedočiti Mladen Slunjski i Božidar Longin iz Hrvatskih šuma.

Sanadera i njegovu bivšu stranku te ostale optužene u ovom slučaju tereti se da su preko agencije Fimi media izvukli više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Optužbe odbacuju jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela.

Uz bivšeg stranačkog rizničara Mladena Barišića i vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak sve je optužbe priznala i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene