Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak sa Stierom

Bugarski premijer: "Za zapadni Balkan nema alternative Europskoj uniji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska i Hrvatska svjesne su problema i procesa na jugoistoku Europe i za države te regije nema alternative euroatlantskim integracijama, izjavio je u utorak u Sofiji bugarski premijer Bojko Borisov na sastanku s potpredsjednikom hrvatske vlade i ministrom vanjskih i europskih poslova Davorom Ivom Stierom.

"Za zemlje zapadnog Balkana nema alternative europskoj i euroatlantskoj integraciji", izjavio je Borisov, kako ga prenosi agencija BTA, dodavši da je to stajalište koje Bugarska dosljedno zastupa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobjednički povratak Bivši konzervativni premijer Borisov odnio pobjedu u Bugarskoj Slika nije dostupna Proglasio pobjedu Izbori u Bugarskoj: Veliki povratak bivšeg premijera Borisova

Po njegovim riječima, Bugarska će nastaviti aktivno zalagati za europsku budućnost zapadnog Balkana i poduzimati napore za stabilnost te regije.

On smatra da su Bugarska i Hrvatska svjesne problema i procesa u tom dijelu svijeta te da mogu igrati vodeću ulogu u EU-u glede postizanja mira i stabilnosti u regiji.

Borisov i Stier, koji boravi u službenom posjetu Bugarskoj, složili su se da je relevantan instrument za to Proces za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP), kojemu je Bugarska bila na čelu prošle godine, a Hrvatska je ove.

Oni su također razgovarali o suradnji dviju zemalja unutar Europske unije i složili su se da postoji potreba za zajedničku europsku energetsku politiku. Istaknuli su da su Sofija i Zagreb zainteresirani i za zajedničku europsku obrambenu politiku, navodi BTA.

Stier je u ponedjeljak razgovarao s bugarskom kolegicom Ekaterinom Zaharievom, a u srijedu putuje u posjet Grčkoj. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene