Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ih Italija i Francuska

'Brendo' dilao drogu preko ortaka iz Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski kralj kokaina Evelin Banev (47), zvan 'Brendo', osuđen je u Sofiji zbog pranja gotovo 12 milijuna eura. Trenutačno je u Italiji, gdje se protiv njega vodi proces zbog uvoza kokaina iz Latinske Amerike za kalabrešku mafiju.

Bugarski kralj kokaina Evelin Banev (47), zvan 'Brendo' poslovao je s ocem i sinom, Antonijem (57) i Alessandrom Melatom (27) koji su u lipnju prošle godine uhićeni u Dubrovniku, piše Slobodna Dalmacija i priču donosi u svom tiskanom izdanju. Pišu kako se Antonio u Dubrovnik doselio prije desetak godina, a nakon toga je u Hrvatsku došao i njegov sin. Antonio je, piše list, vlasnik više nekretnina i luksuznog broda, a obojica su u Hrvatskoj otvorili dvije tvrtke.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeni kokain - 1 Živjeli na visokoj nozi Stručnjak za droge o spektakularnom uhićenju na moru: "To potvrđuje činjenicu da su krijumčari s ovog područja aktivni i dobro organizirani" Ilustracija Čest slučaj Objašnjeno zbog čega se droga najčešće krijumčari s bananama: Ovaj vikend opet zapljena kokaina u paketima ovog voća

>> Plaćeno pola milijuna eura odštete: Oslobođena kći 'kralja kokaina'

Antonio Melato koji se protivio izručenju, ponudivši i jamčevinu od 800.000 eura, predan je talijanskim vlastima. Alessandro Melato pristao je na izručenje, ali u međuvremenu je izručenje zatražila i Francuska. Trenutno se čeka odluka ministra pravosuđa o tome kojoj će zemlji biti izručen. U Francuskoj je Alessandro optužen za pranje novca , kao i njegov brat Andrea Melato, koji je uhićen u Španjolskoj 2010., piše Slobodna.

Iako se postupak u Italiji odnosi na prikrivanje nezakonito stečenog novca, a za iste optužbe sinove Antonija Melata traži i Francuska, u Hrvatskoj im imovina nije blokirana.

U jednom je trenutku čak, zbog proteka roka od 40 dana predviđenog za izručenje, Alessandro pušten na slobodu. Nakon žalbi USKOK-a vraćen je u pritvor. Hrvatska je tako za dlaku izbjegla međunarodnu blamažu, jer se pokazalo da je njihova uloga u organizaciji Evelina Baneva bila važna.

Oslobođena kći 'kralja kokaina'

Desetogodišnja kćerka Evelina Baneva, navodnog kralja kokainskog puta iz Latinske Amerike prema Europe oslobođena je ovu nedjelju navečer. Njezina je otmica prva službena otmica nekog djeteta u Bugarskoj.

Evelin Banev (47), zvan 'Brendo', osuđen je 15. veljače u Sofiji na sedam i pol godina zatvora zbog pranja gotovo 12 milijuna eura. On je trenutačno u Italiji, gdje se protiv njega vodi proces zbog uvoza kokaina iz Latinske Amerike za kalabrešku mafiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene