Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imigranti

Bugari neuspješni u prebacivanju Afganistanaca preko Bajakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na 'Bajakovu' jučer zatekla 12 državljana Afganistana koji su ilegalno okušali prijeći granicu.

U dva teretna automobila bugarskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali 51-godišnji i 57-godišnji bugarski državljani, policija je na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu 'Bajakovo' na ulazu u Hrvatsku jučer zatekla ukupno 12 državljana Afganistana, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

U tovarnim prostorima teretnog vozila, u svakom vozilu pronađeno je po šest državljana Afganistana, navodi policija te dodaje kako je utvrđeno da su Afganistanci nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, zbog čega je doneseno rješenje o njihovom protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

>> Uhićeni pri ilegalnom prelasku granice

Pedesetjednogodišnji i pedesetsedmogodišnji bugarski državljani, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, jutros u 8 sati, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Prema podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, do 29. srpnja u nezakonitom prelasku državne granice spriječeno je ukupno 436 stranih državljana od kojih najveći broj, 157, upravo državljana Afganistana. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene