Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protjerani iz RH

Uhićeni pri ilegalnom prelasku granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nezakonitom prijelazu državne granice jučer je na području Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske zatečeno i uhićeno pet državljana Palestine i četiri državljana Eritreje, izvijestila je tamošnja PU.

Četiri državljanina Palestine zatečena su u blizini Lipovca u blizini autoceste A3 Zagreb-Lipovac, a jedan u Đurićima u županjskoj Posavini dok su državljani Eritreje zatečeni u blizini Apševaca na lipovačkom području.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Prema podacima policije, u ovoj godini u nezakonitom prelasku državne granice na području PU vukovarsko-srijemske zatečeno je ukupno 116 stranih državljana od kojih najveći broj državljana Afganistana, Somalije i Maroka. (Hina)

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Zoran Milanović Rješenje je BiH Milanović o slovenskoj kontroli granica: "Jedini način da se to spriječi je integracija BiH u EU"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene