Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavite, ali oprezno!

Budite na oprezu: Od danas do 1.1. dozvoljeno korištenje pirotehnike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skladu sa Zakonom o eksplozivnim tvarima, korištenje pirotehnike dozvoljeno je od danas 27. prosinca, pa do 1. siječnja.

Prodaja pirotehničkih sredstava II. i III. razreda, sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima, dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja.

Pročitajte i ovo Zoran Barčot Treba biti oprezan Opasnosti u blagdansko vrijeme: "Prošle godine smo u ovo doba imali desetak ozbiljnijih ozljeda" Ilustracija aktualna tema Treba li u potpunosti zabraniti pirotehniku? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Ukoliko se odlučite za korištenje petardi, raketa i drugih pirotehničkih sredstva za zabavu, svakako budite na oprezu, upozorava MUP.

VIDEO Roditelji, evo kakvu pirotehniku ne treba kupovati djeci

Kao primjer navode prošlogodišnje rezultate akcije'Mir i dobro', kada je:
- 1 osoba poginula uslijed nestručnog rukovanja oružjem i eksplozivnim sredstvom,
- 11 osoba (od kojih jedno dijete i jedan maloljetnik) zadobilo je teške tjelesne, a
- 16 osoba (od kojih petero djece i jedan maloljetnik) lake tjelesne ozljede.

Osim ozljeda i jednog, nažalost, smrtnog slučaja zabilježeno je i 18 slučajeva propucavanja objekata (stanovi, kuće, vozila i sl.). U odnosu na rezultate prijašnjih godina broj ovakvih slučajeva je u padu, međutim i jedan izgubljen život i jedno ozljeđivanje sa trajnom posljedicom ruši pravi duh božićnih blagdana.

MUP ističe da najviše opasnosti prijeti na mjestima masovnog okupljanja građana. S obzirom na navedeno, pozivaju se građani da i ove božićne i novogodišnje blagdane stave naglasak na blagdanski duh i okupljanja u kojima najvažniju ulogu ima obitelj i prijateljska druženja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene