Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gripa, streptokokne infekcije...

Maleni pacijenti proveli su Božić u Klaićevoj: "Bilježimo veliki porast oboljelih za razliku od prethodne dvije godine"

Aktualno Galerija Maja Vugrinec Mamić Maja Vugrinec Mamić Foto: DNEVNIK.hr Maja Vugrinec Mamić i Valentina Baus Maja Vugrinec Mamić i Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr +0 Klaićeva bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Boravak u bolnici za vrijeme Božića posebice teško pada djeci koja su u bolnicama s roditeljima. Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj javila se reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus koja je razgovarala s dežurnom doktoricom Majom Vugrinec Mamić.

Teško je uopće zamisliti kako je provesti božićnu večer u bolnici i djeci i njihovim roditeljima koji su ovdje u pratnji.

U Klaićevoj je trenutačno hospitalizirano 25 malenih pacijenata, a cijeli dan s njima dežura doktorica Maja Vugrinec Mamić koja je kazala da je ovo radni dan kao i svaki drugi dodavši da su tijekom dana hitna služba, ali i odjel, imali dosta posla.

Upitana kako je danas bilo djeci, budući da ovo nije Božić kakav ijedno dijete priželjkuje, doktorica Vugrinec Mamić kazala je da zaista pokušavaju mališanima olakšati situaciju. "Veliki broj djece ovdje boravi sa svojim roditeljima, tako im da odvojenost od obitelji lakše pada", kazala je.

Doktorica je istaknula da je odjel poprilično popunjen te da je samo danas bilo pet novih hospitalizacija te da se većinom radi o akutnim respiratornim infekcijama koje zahtijevaju boravak u bolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SALVA KRITIKA Ministar Beroš čestitao Božić video čestitkom: Nisu mu se svidjeli komentari građana, pa ih izbrisao?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruke mira Kardinal Bozanić: "Ideologije i teorije koje sebi prisvajaju pravo nad tuđim mišljenjem uvode u tmine i noći"

Dodala je kako bilježe veliki porast oboljelih za razliku od prethodne dvije godine, a tu ubraja, u prvome redu, gripu, koronavirus i streptokokne infekcije. "Kod mlađih pacijenata to je klinički teže pa zahtijeva ostanak." Poručila je kako će tijekom večeri sigurno biti još pregleda i prijema.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene