Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutros počeo tonuti

Brod kod Splita više ne tone, uzrok nesreće nepoznat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorni brod Penelopa, koji je jutros počeo tonuti na vezu u lučici Sveti Petar u Sumpetru, nakon ispumpavanja više ne pušta more.

Uzrok prodora mora u brod nije utvrđen, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Djelatnici DVD-a Dugi Rat ispumpali su s Penelope morsku vodu, a brod Sveti Florijan DVD-a Kaštela ispumpao je zauljene vode i postavio branu kako bi se spriječila mogućnost onečišćenja mora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Djelatnici Lučke kapetanije Split obavili su očevid i ispitali vlasnika broda Igora Kruščića iz Splita koji brod u sezoni koristi za nautički turizam, a sada je bio u raspremi. Također, naložili su mu da osigura dežurstvo na brodu u slučaju da opet počne puštati more.

>> Kod Omiša tonuo motorni brod 'Penelopa'

Vlasnik je angažirao ronioca koji je pregledao trup broda i nije našao oštećenja, pa je uzrok prodora mora zasad ostao nepoznat.

Penelope je brod dužine 30,9 metara, luke upisa Split. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene