Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore rekao je da će najvjerojatnije jedan od zaključaka sastanka dobavljača biti da će dati Ramljaku 2-3 dana vremena te da se potom organizira sljedeći radni sastanak.


Sastanak velikih i malih dobavljača Agrokora otegnuo se do kasno u noć. Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore po izlasku je odgovorio je na nekoliko pitanja okupljenim novinarima.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik Nove TV donosi detalje istrage o dobavljačima Agrokora i kako će se oni braniti od tih optužbi Video zid Saše Kopljara o nagodbi o Agrokoru (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Tko će dobiti više, a tko manje: Evo u čijim će rukama na kraju završiti nekad najveći koncern na ovim prostorima

Kazao je kako su s Antom Ramljakom, Vladinim povjerenikom u Agrokoru, kratko razgovarali. Rekao im je, prenio je Brlošić, kako je danas prvi put ovdje te ih zamolio za dan-dva vremena "da vidi koliko su teški problemi". Kazao je i kako je Ramljak potom otišao na razgovor s bankama, a dobavljači su ostali na zajedničkom sastanku. "U konačnici, mi ovdje zajedno stojimo, i oni mali, i oni veliki, dakle konsenzus."

Istaknuo je kako mali dobavljači i poljoprivredni proizvođači moraju "zahvaliti velikim dobavljačima što su i danas ostali pri stavu da će prioritet pri isplati imati upravo primarni poljoprivredni proizvodi". Naveo je i da su se s Ramljakom dogovorili da će ubuduće komunicirati gotovo na dnevnoj bazi.

Dodao je i kako će najvjerojatnije jedan od zaključaka sastanka dobavljača biti da će dati Ramljaku 2-3 dana vremena da se malo upozna s podacima o poslovanju Agrokora te da se potom organizira sljedeći radni sastanak. "Teško je sada reći koliko smo zadovoljni, ovo je nešto što je tek počelo, ovo je nešto što još u Hrvatskoj nitko ne zna kako će biti. Prvi dojmovi? Sigurno je da je ovo bolje nego stečaj ili nešto slično tome."