Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK DOBAVLJAČA

Brlošić: "Veliki dobavljači složili su se da se prvo plati onima malima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore rekao je da će najvjerojatnije jedan od zaključaka sastanka dobavljača biti da će dati Ramljaku 2-3 dana vremena te da se potom organizira sljedeći radni sastanak.

Sastanak velikih i malih dobavljača Agrokora otegnuo se do kasno u noć. Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore po izlasku je odgovorio je na nekoliko pitanja okupljenim novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne spore dogovoreni iznos Fortenova: ''Poštujemo nagodbu i sve obveze. Dobavljačima smo predložili plaćamo u skladu s mogućnostima'' Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Izvještava Andrija Jarak Dnevnik Nove TV donosi detalje istrage o dobavljačima Agrokora i kako će se oni braniti od tih optužbi

Kazao je kako su s Antom Ramljakom, Vladinim povjerenikom u Agrokoru, kratko razgovarali. Rekao im je, prenio je Brlošić, kako je danas prvi put ovdje te ih zamolio za dan-dva vremena "da vidi koliko su teški problemi". Kazao je i kako je Ramljak potom otišao na razgovor s bankama, a dobavljači su ostali na zajedničkom sastanku. "U konačnici, mi ovdje zajedno stojimo, i oni mali, i oni veliki, dakle konsenzus."

Istaknuo je kako mali dobavljači i poljoprivredni proizvođači moraju "zahvaliti velikim dobavljačima što su i danas ostali pri stavu da će prioritet pri isplati imati upravo primarni poljoprivredni proizvodi". Naveo je i da su se s Ramljakom dogovorili da će ubuduće komunicirati gotovo na dnevnoj bazi.

Dodao je i kako će najvjerojatnije jedan od zaključaka sastanka dobavljača biti da će dati Ramljaku 2-3 dana vremena da se malo upozna s podacima o poslovanju Agrokora te da se potom organizira sljedeći radni sastanak. "Teško je sada reći koliko smo zadovoljni, ovo je nešto što je tek počelo, ovo je nešto što još u Hrvatskoj nitko ne zna kako će biti. Prvi dojmovi? Sigurno je da je ovo bolje nego stečaj ili nešto slično tome."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene