Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prioritet za britansku vladu'

Britanski ministar za Europu dolazi u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar za Europu David Lidington doputovat će u ponedjeljak u prvi službeni posjet Republici Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s predstavnicima hrvatske vlade, Sabora i civilnog društva, priopćilo je britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Hrvatsko pridruživanje Europskoj uniji je prioritet za britansku vladu te se ministar želi što bolje upoznati s postignutim napretkom u ispunjavanju preostalih obveza Republike Hrvatske prije 1. srpnja 2013. godine, kada bi Hrvatska trebala postati članicom Europske unije.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

>> Šef britanskih laburista: Hrvatskoj treba uvesti 7-godišnju kontrolu nakon ulaska u EU

Područja od najvećeg interesa su reforme u pravosuđu i razvoj civilnog društva, a Lidington je zainteresiran za suradnju na svim razinama, bilateralnoj, suradnji u okviru u Europske unije te na širem međunarodnom planu, gdje postoji puno mogućnosti za dvije zemlje. Daljnje proširenje Europske unije u regiji je također jedno od područja u fokusu ove posjete, navodi se u priopćenju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene