Zračna luka, Ilustracija
Zračna luka, Ilustracija Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP

Svi koji izolaciju žele izbjeći trebaju se pojaviti na tlu Velike Britanije do 4 ujutro u subotu po lokalnom vremenu.


Nakon što su britanske vlasti u četvrtak najavile da će svi njihovi državljani koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj, Austriji ili Trinidadu i Tobagu morati u dvotjednu izolaciju po povratku u domovinu, nastala je opća pomama za avionskim kartama prema Otoku. Svi koji izolaciju žele izbjeći trebaju se pojaviti na tlu Velike Britanije do 4 ujutro u subotu po lokalnom vremenu.

Vezani članci Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Ryanair dolazi u Zagreb dva mjeseca ranije od planiranog, letovi već od 39 kuna Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Ohrabrujuće vijesti iz Stožera: Hrvatska ima najmanji broj novozaraženih u posljednjih mjesec dana

Kako piše Independent, nakon objave naglo je skočila potražnja za avionskim kartama za letove u petak. Dva leta iz Zagreba do zračne luke Heathrow su rasprodana, čak i onaj Croatia Airlinesa po cijeni od 476 funti. British Airways uveo je jednu dodatnu liniju po cijeni od 275 funti, a mnogi koji su dosad uživali na odmoru u Hrvatskoj požurili su prema Veneciji, odakle kompanija Ryanair ima let prema središnjoj Engleskoj. Putnicima koji su dalje od talijanske granice na raspolaganju su letovi na kojima se treba presjedati u Parizu ili Amsterdamu, odnosno u zemljama koje su također na karantenskoj listi britanskih vlasti.

Procjenjuje se da je u Hrvatskoj trenutačno oko 20 tisuća britanskih turista.