Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brigadir Vlado Kovačević

Iz olupine letjelice izvučena crna kutija: "Dio fragmenata letjelice ukazuje da je nosila eksploziv"

Brigadir Vlado Kovačević, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane
Brigadir Vlado Kovačević, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane Foto: DNEVNIK.hr
Brigadir Vlado Kovačević, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane, potvrdio je da je pronađena crna kutija letjelice koja se srušila Zagrebu. Također je rekao da dio fragmenata letjelice ukazuje na to da je nosila eksploziv.

Brigadir Vlado Kovačević rekao je da je pronađena crna kutija letjelice koja je i četvrtak pala u Zagrebu.

"Postoje djelomična, manja oštećenja. Nakon vještačenja ćemo vidjeti kakve podatke možemo dobiti. Ti bi podaci trebali bi dati informacije vezane za let i rad raketnog motora", pojasnio je Kovačević za HRT.

Kovačević je dodao da se zasad ne može utvrditi tko je vlasnik drona, odakle je došao i koja mu je bila misija. Za te će se podatke, istaknuo je, trebati sačekati vještačenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rat u ukrajini Istok Europe se muči s pronalaskom skloništa za gotovo 2,6 milijuna ljudi: "Ne žele biti blizu Rusa, a granica nije daleko"

Pročitajte i ovo Zagrebački vatrogasci iskazali potporu Ukrajini SVJETLOSNA AKCIJA VATROGASACA Tomašević o padu letjelice: "Očekujem odgovore NATO-a i kako je ovo bilo moguće"

S crnom će se kutijom, dodao je, baviti će se vojni stručnjaci iz zrakoplovstva, ali i stručnjaci s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i znanstvenici. Nije isključena ni suradnja i s partnerskim zemljama koji po tom pitanju imaju iskustva.

Također je rekao i da dio fragmenata letjelice ukazuje na to da je nosila eksploziv.

"Ukoliko je letjelica bila špijunske namjere, u tu svrhu se eksploziv ne koristi. Sada pokazatelji pokazuju da je očito imala neku drugu namjeru", zaključio je načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene