Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako Turudićev istup smatra neprimjerenim, predsjednik Vrhovnog suda protiv njega neće pokretati stegovni postupak.


Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin priopćio je danas da ne postoje pretpostavke za pokretanje stegovnog postupka protiv predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića zbog političkih stavova izrečenih u svom medijskom istupu.

Vezani članci Ivan Turudić Turudić za Dnevnik Nove TV: "Pravosudna inspekcija trebala je doći povodom recentnih događaja u Državnom odvjetništvu" Slika nije dostupna Šprem: Turudić je opomenom Bebiću uvrijedio Sabor

'Nalazim da nema tih i takvih elemenata i činjenica, dakle da ne postoje pretpostavke koje bi zahtijevala pokretanje stegovnog postupka, za neko od propisanih stegovnih djela iz čl. 62. Zakona o državnom sudbenom vijeću', priopćio je Hrvatin ali i dodao da 'istup predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića nije uobičajen niti primjeren zbog potrebe stalnog i međusobnog uvažavanja svih državnih vlasti i obnašatelja dužnosti u njima, sa svrhom održanja dosegnutih demokratskih standarda'.

'Na Turudićev istup može reagirati samo sudbena vlast'

'Izjave pa i kritike koje bi bile izrečene na takav način, mogle bi biti konstruktivnim doprinosom razvoju društva. U protivnom one su samo estradizacija u korist pojedinačnog interesa. U odnosu na javno izrečene sumnje o praćenju i prisluškivanju predsjednika Županijskog suda u Zagrebu suca Ivana Turudića, Hrvatin ističe da se radi o javno izrečenoj sumnji koja može biti predmetom ispitivanja i postupanja od strane nadležnog državnog tijela, o čemu je nadležan odlučivati saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost', navodi Hrvatin. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju