Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebali su platiti osiguranje'

Branitelji ogorčeni što je gay parada financirana iz proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) iznimno je ogorčena što su iz državnog proračuna potrošena velika financijska sredstva za održavanje i osiguranje gay parade koja je pod jakim policijskim osiguranjem održana u središtu Zagreba, priopćeno je danas iz ove udruge.

Nije nam jasno kako se i zbog čega od hrvatskih građana traži da štede, pa čak se i od stradalnika hrvatskog Domovinskoga rata zahtjeva umanjenje njihovih primanja, dok o onima koji rade i mjesecima ne primaju plaće da i ne govorimo, organizatori gay parade nisu i ne žele odustati od nečega što među ostalim unosi nemir, neraspoloženje, pa čak i vrijeđanje javnog morala, ističe udruga.

Pročitajte i ovo Nakon pucnjave na slavljeničkoj paradi KC Chiefsa Ranjene 22 osobe Policija otkrila razlog pucnjave u kojoj je ubijena radijska voditeljica: Uhićena dva maloljetnika Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

>> VIDEO: Udarac nogom je manifestacija primitivizma

'Ako su ti i takvi ljudi željeli i žele paradirati ulicama i trgovima glavnoga grada onda bi barem u današnjoj situaciji bilo primjerenije da su, ako su se možebitno smatrali ugroženima, sami platili organizaciju, osiguranje i sve drugo što uz to ide', dodaje se.

Udruga ističe da ne osjeća nesnošljivost prema homoseksualcima, i dodaje, 'mi nikoga ne mrzimo, ali paradirati danas i ekstremno i radikalno nadmetati svoj način života i još tražiti od države, odnosno poreznih obveznika da sve to plate, u ovom je trenutku sveopće štednje neukusno, nedobronamjerno i nedozvoljeno'.

Traže da građani ne plate račun za paradu

Stoga tražimo od hrvatske Vlade da hrvatski građani ovoga puta ne plate račun za ovu paradu, već da sve troškove snose oni koji su i organizirali jednu ovakvu manifestaciju, navodi se. Poglavito danas kad umirovljenici, ali i ne samo oni, kopaju po kantama za smeće, i kad nema novaca ni za one koji su bili prvi kad je trebalo, tj. hrvatske branitelje i stradalnike, dodaje se.

>> EKSKLUZIVNA SNIMKA: Udarac u glavu prekoračenje ovlasti, policajcu suspenzija

U Policijskoj upravi zagrebačkoj nisu mogli točno reći koliki su bili troškovi osiguranja, a mediji su iznijeli razne iznose troškova parade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene