Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Glavaš

Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je kaznu od osam godina zatvora Branimiru Glavašu koji je ubrzo uhićen i nalazi se u Sarajevu.

Kaznu Glavašu je pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku i on je odmah nakon toga uhićen i nalazi se u pritvoru bosanskohercegovačkog državnog suda, potvrdila je glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Branimir Glavaš u sarajevskom pritvoru, Šišljagić najavljuje borbu

'Prvostupanjsko vijeće Suda BiH potvrdilo je kaznu kojom je Branimir Glavaš osuđen na osam godina zatvora, a Sud BiH jučer je odredio pritvor osuđenom Glavašu zbog činjenice da zakonodavstvo BiH propisuje automatsko određivanje pritvora za osobe osuđene na pet i više godina zatvor', kazala je Hadžić.

Glavaš ima pravo žalbe na rješenje o pritvoru u roku od tri dana od primitka rješenja, a na prvostupanjsku presudu u roku od trideset dana od zaprimanja presude.

U slučaju ulaganja žalbe na prvostupanjsku presudu o njoj odlučuje Prizivno vijeće suda BiH i ta je odluka pravomoćna.

Branimir Glavaš u utorak navečer uhićen je u Drinovcima, gdje živi otkako je u Zagrebu osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991.

Uhićenje je u strogoj tajnosti obavila pravosudna policija BiH. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene