Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš više nije saborski zastupnik. Rutinski su to temeljem zakona odlučili njegovi dojučerašnji kolege.


Deset minuta i Branimir Glavaš više nije saborski zastupnik. 'Pravomoćnošću sudske presude Branimiru Glavašu prestao je zastupnički mandat,' rekao je Damir Sesvečan, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (HDZ). Istodobno Glavaš šalje poruku: tražim da mi se isplati zaostala plaća. '... da se izda nalog računovodstvu Sabora da mi isplati obustavljenu i ne isplaćenu plaću za srpanj 2010., kao i da mi se isplati osobni dohodak sve do dana kada Sabor na svojoj sjednici prihvati Izvješće Mandatno- imunitetnog povjerenstva,' stoji u Glavaševu zahtjevu. Vlast i Glavaš ne slažu se kada mu prestaje mandat. Za HDZ je to zaključena priča, ali Glavaš ne misli tako.

Vezani članci Slika nije dostupna Sabor neće ponovno odlučivati o Glavaševu pritvoru Slika nije dostupna MIP: Nema potrebe za novom odlukom o Glavaševu pritvoru

No saga o tom slučaju i dalje traje. Predsjednik Vrhovnog suda prijavio je policiji jednu osobu koja je navodno željela utjecati na presudu u slučaju Glavaš. 'Upozorio sam nadležno tijelo na jedan razgovor sa jednom određenom osobom koji sam smatrao neprimjerenim. Moram reći da nikakav slučaj podmićivanja u tom razgovoru nije bio prisutan, već sam sam razgovor s obzirom na upite u njemu i slično upravo u tom predmetu smatrao neprimjerenim,' rekao je predsjednik Vrhvnog suda Branko Hrvatin.

>> USKOK: Drmić nije podnio prijavu za 'reketarenje'

Ivan Drmić, Glavašev prijatelj i zastupnik kojega su neki već osumnjičili da je vršio pritsak na Vrhovni sud, sve demantira. 'Članci vrve lažima i neistinama, tendeciozni su i to je znanstvena fantastika. Nisam kontaktirao, razgovarao, ni osobno, ni preko posrednika niti poznam bilo kojeg suca Vrhovnog suda,' rekao je saborski zastupnik HDSSB-a Drmić. S Branimirom Galavašem nikada nije dosadno, a ovaj slučaj čini se kao da nema kraja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju