Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ukidanja mandata

Branimir Glavaš traži isplatu zaostale plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš više nije saborski zastupnik. Rutinski su to temeljem zakona odlučili njegovi dojučerašnji kolege.

Deset minuta i Branimir Glavaš više nije saborski zastupnik. 'Pravomoćnošću sudske presude Branimiru Glavašu prestao je zastupnički mandat,' rekao je Damir Sesvečan, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (HDZ). Istodobno Glavaš šalje poruku: tražim da mi se isplati zaostala plaća. '... da se izda nalog računovodstvu Sabora da mi isplati obustavljenu i ne isplaćenu plaću za srpanj 2010., kao i da mi se isplati osobni dohodak sve do dana kada Sabor na svojoj sjednici prihvati Izvješće Mandatno- imunitetnog povjerenstva,' stoji u Glavaševu zahtjevu. Vlast i Glavaš ne slažu se kada mu prestaje mandat. Za HDZ je to zaključena priča, ali Glavaš ne misli tako.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP: Nema potrebe za novom odlukom o Glavaševu pritvoru Slika nije dostupna Danas odluka o Glavaševu pritvoru

No saga o tom slučaju i dalje traje. Predsjednik Vrhovnog suda prijavio je policiji jednu osobu koja je navodno željela utjecati na presudu u slučaju Glavaš. 'Upozorio sam nadležno tijelo na jedan razgovor sa jednom određenom osobom koji sam smatrao neprimjerenim. Moram reći da nikakav slučaj podmićivanja u tom razgovoru nije bio prisutan, već sam sam razgovor s obzirom na upite u njemu i slično upravo u tom predmetu smatrao neprimjerenim,' rekao je predsjednik Vrhvnog suda Branko Hrvatin.

>> USKOK: Drmić nije podnio prijavu za 'reketarenje'

Ivan Drmić, Glavašev prijatelj i zastupnik kojega su neki već osumnjičili da je vršio pritsak na Vrhovni sud, sve demantira. 'Članci vrve lažima i neistinama, tendeciozni su i to je znanstvena fantastika. Nisam kontaktirao, razgovarao, ni osobno, ni preko posrednika niti poznam bilo kojeg suca Vrhovnog suda,' rekao je saborski zastupnik HDSSB-a Drmić. S Branimirom Galavašem nikada nije dosadno, a ovaj slučaj čini se kao da nema kraja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene