Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Točno''

Premijer se na Hvaru osvrnuo na odluku o izručenju Ivice Todorića

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković nakon odluke o izručenju Hrvatskoj Ivice Todorića, rekao je samo: "Ne komentiram to već nekoliko mjeseci, pa neću ni danas".

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u četvrtak nije htio komentirati odluku o izručenju Hrvatskoj Ivice Todorića, osnivača Agrokora, koji je i nakon presude u Londonu ustrajao na stajalištu da se u Hrvatskoj protiv njega vodi politički progon te je izašao s informacijom da je protiv hrvatskog premijera podnio kaznenu prijavu za udruživanje u zločinačku organizaciju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

"Ne komentiram to već nekoliko mjeseci, pa neću ni danas", odgovorio je Plenković novinarima na Hvaru.

Na pitanje brinu li ga kaznene prijave, jer ih je Živi zid podnio već nekoliko protiv njega i protiv drugih dužnosnika, Plenković je kratko odgovorio: "Ne".

Na tvrdnju da je odbijena Todorićeva žalba i da ga sada čeka izručenje, Plenković je samo rekao: "Točno".

Petrov o izručenju: Todorić će konačno otvoriti svoju "crnu bilježnicu" pa će se vidjeti tko je tko u Hrvatskoj

"Gospodin Todorić konačno će imati mogućnost otvoriti svoju crnu bilježnicu pa vidjeti koje su to političke elite njemu pomogle, koje su to političke elite zažmirile, znat će se tko je tko u Hrvatskoj. Šteta samo što on to sam ne želi napraviti", izjavio je BožPetrov u Saboru.

O sastancima u Vladi kazao je da je već o tome sve rekao.

"Ovo što se sad pokušava na različite načine prikazati nas istima, zna se tko je razgovarao s Knighthead fondom, tko se sastajao, sve se to zna, to nije Most, to su oni koji su odlučili s HNS-om nastaviti nakon svibnja 2017. je im je odgovaralo onako kako to nije htio Most. Most je htio transparentno i pošteno, a to njima nije odgovaralo", izjavio je Petrov.

O suradniku Branimiru Bricelju kao izboru Mosta kazao je da je on "nažalost bio predložen od Mosta" kao stručna osoba, ali da Most s njim nije imao kontakte.

"Po svim e-mailovima koji su iscurili može se vidjeti s kim je Bricelj komunicirao i radio i što je Martina Dalić radila", ustvrdio je Petrov .

"Mi unutar Vlade nikada nismo čuli za ime Knighthead fonda, a onda se u međuvremenu moglo vidjeti da se s tim fondom sastajao Ante Ramljak, da su očito pogodovali", dodao je Petrov.

Bernardić: ''Bit će zanimljivo poslušati na koji način će Todorić objašjavati svoju ulogu u slomu Agrokora''

"Bit će zanimljivo poslušati na koji način će Todorić objašjavati svoju ulogu u slomu Agrokora, tko su mu bili politički sponzori svo ovo vrijeme, naravno, što je pričao s premijerom i njegovim ministrima na više tajnih sastanaka u Vladi RH", komentirao je vijest o izručenju Ivice Todorića predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

"Mislim da u Hrvatskoj nema političkog progona jer se radi o konkretnim stvarima, znamo u kakvom je stanju bio Agrokor - sve tvrtke u sustavu agrokora znamo kako se moglo reflektirat na cijelo gospodarstvo i naprosto čeka jedno fer korektno i objektivno suđenje", rekao je o izručenju ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. (R. S./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene