Predsjednik Mosta, Božo Petrov, u subotu je osudio prijetnje smrću od strane saborskog zastupnika Branimira Bunjca iz Živog zida. Poručio je da oštro osuđuje prijetnje, ali da ga smeta i moraliziranje HDZ-a.

Galerija +0 Božo Petrov o prijetnjama Bunjca (Foto: Dnevnik.hr)

"Ne mislim da je primjereno oduzimati bilo kakve stvari i imovinu saborskih zastupnika, ali s druge strane treba najoštrije osuditi bilo kakve prijetnje, pogotovo onakve kakve smo mogli čuti od Bunjca. Ali ono što me malo smeta u toj cijeloj priči je moraliziranje HDZ-a sve dok funkcionira slavonski gentlemen's club HDZ-ovaca.

Vezani članci Konstrakta i Gordan Jandroković VIDEO I predsjednik Sabora se zarazio pjesmom srpske predstavnice na Eurosongu, pogledajte njegovu verziju Branimir Bunjac Bunjac se o glasio i 2/3 plaće koje prima u školi: "To je moje pravo po Ustavu i zakonu"

Neka prvo počiste u svom dvorištu pa onda neka drugima drže moralne prodike. Bez obzira na sve to, treba sankcionirati, pogotovo ako se kolege ne ispričaju, bez obzira je li rečeno u afektu ili ne", kazao je Petrov. Upozorio je da vrlo često predsjedavajući u Hrvatskom saboru iz HDZ-a izriču opomene i kad one nisu utemeljene.

Podsjetimo, saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska straža iznosila njegova stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio službenicima straže koji su to radili da "neće izaći živi".

Počeo je vikati i naguravati se sa stražom. "Dosta toga, smradovi! Nemate pravo na to! Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" vikao je.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je incident i kazao da "takvo ponašanje prelazi sve dopuštene granice te ga treba osuditi" dok je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić najavio pokretanje postupka protiv Bunjca.

Ruše zidove predrasuda i mržnje: Časna sestra Blanka i muallima Šejla zajedno pomažu Hrvatima, Bošnjacima i Srbima Časna sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić-Kevrić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Časna sestra Blanka Jeličić, muallima Šejla Mujić-Kevrić i obitelj Budić (Foto: Dnevnik.hr) Časna sestra Blanka Jeličić, muallima Šejla Mujić-Kevrić i obitelj Krlegić (Foto: Dnevnik.hr) +6 Časna sestra Blanka Jeličić, muallima Šejla Mujić-Kevrić i obitelj Čalušić (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju