Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Istraga u tijeku

Božinović o ubojstvu Tomislava Sablje: "Uhićene su dvije osobe. Ne radi se o planiranom sukobu"

Uhićene su dvije osobe koje se povezuju s ubojstvom Uskokovog optuženika Tomislava Sablje, rekao je danas u Jasenovcu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u Jasenovcu komentirao ubojstvo Tomislava Sablje. Rekao je da je policija uhitila dvije osobe.

"Policija je uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom. U tijeku je kriminalističko istraživanje. Više od toga ne znam. Bitno je da je policija učinkovita", istaknuo je Božinović te se složio sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem da je hrvatska policija uspješna u svom poslu.

"Možemo zaključiti da se ne radi o planiranom ubojstvu ili sukobu. Kriminala ima, ali ga se efikasno suzbija u Hrvatskoj i policija je po broju razrješenosti u samom europskom vrhu, ako ne i na vrhu", dodao je.

"Zna se pod kojim uvjetima se može nositi oružje", napomenuo je.

Zagrebačka policija nam je potvrdila da su uhićene dvije osobe, ali još, kako kažu, "ne znaju u kojem je svojstvu" ta druga osoba bila te večer i u klubu.

Pročitajte i ovo Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 3 poznat iz rubrike crna kronika Ubijenog Sablju teretilo se za šverc marihuane, iznude, palež automobila...

Redar iz Ritza je danas na ispitivanju u DORH-u. Ubojstvu je prema iskazima svjedoka prethodilo naguravanje. Ubio ga je redar koji prema neslužbenim informacijama nije bio naoružan, iako je kao zaštitar imao dozvolu za držanje i nošenje oružja. Sve okolnosti krvavog obračuna policija i dalje utvrđuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene