Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''institucije rade svoj posao''

Božinović: Mora se istražiti kako je došlo do curenja informacija, nije dobro da cure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je, upitan za curenje podataka iz tajnih izvida, rekao kako je taj slučaj u nadležnosti USKOK-a te da se o njemu vodi istraga pa on nema što reći, ali da se mora istražiti kako je do toga došlo.

Na pitanje jesu li informacije mogle procuriti iz MUP-a Davor Božinović je rekao da "u svakom slučaju nije dobro da informacije cure i tu se mora istražiti kako je do toga došlo". Siguran je, kaže, da nadležne institucije na tome rade te kako je poznato da se i o tome u ovom proširenom dijelu istrage provode izvidi.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Upitan je li problem političko kadroviranje u policiji, odgovorio je kako može reći za svoj mandat i sve što je po zakonu u nadležnosti imenovanja ministra, da je on to radio na temelju prijedloga glavnog ravnatelja, a većina policijskih dužnosti je nešto što ravnateljstvo policije provodi neovisno o politici.

Na novinarsko pitanje koristi li se ova afera za politički obračun između Andreja Plenkovića i potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića, kako oporba proziva vladajuće, ministar je rekao da "oporba priča svoju priču", ali da i ova afera pokazatelj da "institucije rade svoj posao neovisno o politici". Siguran je, ističe, da će se istražiti sve pojedinosti ovoga slučaja.

"Ako postoji neka sumnja na neko djelo, to djelo je mogao učiniti pojedinac i od toga ne treba raditi spekulacije", kaže Božinović.

Na pitanje vjeruje li Brkiću da s nema veze s najnovijom aferom Božinović je kazao da se kao ministar unutarnjih poslova ne može oslanjati na bilo kakve spekulacije.

"Vjerujem da će Uskočka istraga pokazati sve što treba kako bi se rasvjetlile činjenice. Ja nisam tu da spekuliram po bilo kojoj osnovi o ovom pitanju", izjavio je Božinović novinarima nakon događaja posvećenog promociji sporta u policiji. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene