Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjetio se dužnim kandidirati

Božidar Kolarić laburistički kandidat za gradonačelnika Varaždina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši HNS-ovac i suradnik Ivana Čehoka Božidar Kolarić kandidat je Hrvatskih laburista za gradonačelnika Varaždina. Kaže da mu je uključivanje u izbornu trku dužnost i obveza.

Član Predsjedništva Hrvatskih laburista - stranke rada i jedan od osnivača te stranke Božidar Kolarić kandidat je za varaždinskoga gradonačelnika na lokalnim izborima, rečeno je na današnjem predstavljanju kandidata Hrvatskih laburista za grad Varaždin.

"Budući da sam jedan od osnivača Hrvatskih laburista te sam kroz stranačku proceduru kandidiranja dobio jednoglasnu potporu stranke na gradskoj razini, smatram da je moja dužnost i obveza da se i upustim u utrku za gradonačelničko mjesto", rekao je Kolarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori Laburisti šalju Branka Vukšića u utrku za gradonačelnika Zagreba Slika nije dostupna Slaven Jakelić Kandidat laburista Šibenčanima obećao vratiti osmijeh na lica

>> USKOK će tražiti istražni zatvor za Čehoka i ostale

Istaknuo je da stranka u svojoj politici ostaje dosljedna i transparentna, što pokazuje i time da kandidati za izvršnu vlast na lokalnoj razini ne mogu biti zastupnici u Hrvatskome saboru. Stranka će poštovati i kvote budući da će na listi za Gradsko vijeće biti više od 40 posto žena.

Kolarić je potvrdio da Hrvatski laburisti na lokalne izbore u Varaždinu izlaze samostalno, ali je ostavio otvorenom mogućnost poslijeizborne suradnje s drugim strankama.

Na konferenciji za novinare predstavljene su i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Božica Čiček-Mutavdžić i Jadranka Lukavečki, predsjednica varaždinskih laburista.

Kolarić je bivši član HNS-a iz kojega je izašao 2008. Na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Varaždina 2009. bio je na nezavisnoj listi Ivana Čehoka iz koje je i ušao u Gradsko vijeće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene