Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa koja je zbog niza afera i optužbi od financijskih malverzacija do zlostavljanja u Domu u Brezovici napustila Caritas, danas je nagrađena.


Kardinal Josip Bozanić uručio joj je na misi u Katedrali spomendar s likom Majke Božje od Kamenitih vrata za 'uspješan rad u Caritasu punih 39 godina'.

Vezani članci Vinko Ćemeraš Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli za prekrasan podvodni spot dobili veliko priznanje: "Puno smo truda uložili" Antonija Radeljić, najbolja hrvatska interventna policajka, - 4 Najbolja interventna policajka titulu osvojila nakon maratona na 37 stupnjeva: "Susretala sam kolege kako odustaju, leže. Ja sam protrčkarala kraj njih"

Kroz propovijed na misi povodom 75. obljetnice Caritasa, Kardinal Bozanić stao je u obranu Jelene Brajše. 

Ona je, kazao je osvrčući se na aferu s domom u Brezovici koja je otpočela još 2005. godine, doživjela medijski linč. Tekstovi i prilozi, kazao je Bozanić, bili su puni mržnje prema crkvi, vjeri i Caritasu.

Brajša: Sve vam opraštam!

Okupljenim vjernicima na kraju mise obratila se i sama Brajša. 

'Svima sve opraštam', kazala je Brajša. 

Katedralom se prolomio pljesak. Brajša je kazala kako oprašta svima koji su ju blatili, 'od novinara do onih koji su tako postupali iz straha za posao'. 

Kazala je kako je izabrala put vjere ljubavi i Caritasa. 

'Nitko nije bez grijeha', zaključila je Jelena Brajša.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju